Υπεριδρωσία

Mια φυσική θεραπεία για την αντιμετώπιση της Υπεριδρωσίας (υπερβολική εφίδρωση)

Υπεριδρωσία ή υπερβολική εφίδρωση είναι μια συχνή διαταραχή που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Ενώ η κανονική εφίδρωση είναι αναγκαία για την θερμική ρύθμιση  η υπεριδρωσία είναι ανεξέλεγκτη, ενοχλητική, αντιαισθητική και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία.

Η υπεριδρωσία οφείλεται σε δυσλειτουργία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Μπορεί να εμφανιστεί στις παλάμες, μασχάλες, πέλματα ή και σε ολόκληρο το σώμα. Αίτια της υπερβολικής εφίδρωσης μπορεί να αποδοθούν σε αγχώδης διαταραχές, υπερθυρεοειδισμό, υποθυρεοειδισμό, εμμηνόπαυση, παχυσαρκία.
Υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές μέθοδοι για την αντιμετώπισή της, κάποιες είναι ακραίες όπως χειρουργική αφαίρεση ιδρωτοποιών αδένων. Ο βελονισμός είναι αποτελεσματική φυσική μέθοδος στην αντιμετώπιση της εφίδρωσης. Πριν ξεκινήσει η θεραπεία είναι απαραίτητη φυσική εξέταση και συνέντευξη  ώστε να σχεδιαστεί πρωτόκολλο με σαφή εικόνα για τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Πως δρα ο βελονισμός;

Η εισαγωγή βελόνων σε αισθητήρια νεύρα του σώματος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο νευρικό σύστημα και να μετριάσει την υπερβολική δραστηριότητα του συμπαθητικού συστήματος που ελέγχει τον ιδρωτοποιό αδένα για τη μείωση της εφίδρωσης και τη ρύθμιση της φυσιολογικής θερμοκρασίας του σώματος.Οι θεραπείες που είναι απαραίτητο να γίνουν είναι περίπου 10.